YRAN



DET ÄR NU DET GÄLLER!

What have I done to fall so hard for you?

Jag och syster cyklade in till stan igår vid tolvtiden. Vi skulle ta ut tågbiljetter, handla mat och köpa yranbiljetter. När vi kom hem skulle vi baka och laga mat åt mamma, pappa och farmor som en överraskning när de kom hem. Så vi bakade rulltårta med jordgubbsfyllning, muffins och gjorde en pizza.



Efter maten blev jag så sjukt trött så jag låg på golvet i hallen ett tag. Sen bestämde jag mig för att rycka upp mig och gå ut en sväng med kameran och få lite friskluft. Det hjälpte faktiskt, jag blev piggare.

Ikväll kommer det lite folk och ska äta middag hos oss, så nu har jag gjort två blåbärspajer till efterrätt. Puss

När ska det bli inne att vara som jag?

Gick upp ganska tidigt för att duscha. Sen när jag och Christina var klar vid strax efter 10 gick vi upp till farmor för att gratta henne. Hon fyller nämligen 79 år idag! Och Jenny Olsson fyller också år idag, grattis! <3 Jag hade gjort ett vackert kort med ballonger och vi hade köpt ett lottpaket med tre tior, två triss och en skrap-bingo på OK igår. Hon började nästan gråta när vi kom och sjöng för henne för hon var så rörd, hihi. Tyvärr vann hon bara 20 kronor på alla lotterna, men bättre än inget alls och hon tyckte det var kul att skrapa så, hon var nog nöjd ändå.
  Sen åkte vi ut på stan. Jag träffade Inez och Rasmus. Det kändes verkligen att det var längesen jag träffade Inez, så det var jättekul! Och sen kom Moa också, hon henne har jag heller inte träffat på länge så det var roligt att träffa henne med. Vi satt på Tehuset i kanske 1,5 timma eller nåt och sen gick vi en runda på stan, träffade Emma som hängde på oss. Jag, Inez och Rasmus skulle köpa Yranbiljetter, men nej våra kort fungerade inte. Så vi satte oss på torget i typ 2 timmar, det var väldigt härligt när solen gassade på också. Vid 7 gick jag hem från stan, för själv är man ju så kalvig att man läser bara på tidtabellen mellan Lugnvik och Centrum, men det är ju såklart andra tider när den går tillbaka. Så jag gick hem istället, men det var skönt det med.
  Nu när jag kom hem åt jag, hängde tvätt och diskade. Nu ska jag ut och ställa ut soptunnorna för imorgon kommer sopbilen. Puss.

I woke up with a hole in my stomach

Idag har det varit en seg dag. Jag sov ungefär till tio, sen när mamma och pappa hade åkt satt jag vid datorn och sen såg jag och Christina på film, 27 dresses. Jag hade pjamasen på mig hela dagen tills klockan blev tjugo över sju då jag följde med Carro och Christina ut och gick i elljusspåret. Då var det nog dags att ta på sig något annat kände jag.
  Nu ska jag och Christina gå över till Jossan och se på OC. Kort och intressant inlägg, jag vet. Puss!

Everything that I've done seems so wrong

Vi kom hem från stugan igår mitt i dan ungefär. Jag gjorde inte så mycket när jag kom hem, men senare kom Ida, Christinas kompis, och åt tacos med oss. Väldigt trevligt. Och sen åkte de och dansade på Sandviken. Jag, mamma och pappa satt ute på altanen och spelade Yatzy (jag vann!!!) en stund.
  Imorse vaknade jag vid tio. Gick upp, åt frukost, duschade och gjorde mig iordning. Det var meningen att jag skulle följa med Inez och Rasmus på stan, men Inez mådde inte så bra så vi kanske gör något imorgon eller nåt istället. Mormor, morfar och min kusin Albin kom och hälsade på, fikade och så.







Nu sitter jag och lyssnar på Sugerplum Fairy, peppar inför yran och chattar med Inkepinke. Oerhört trevligt måste jag säga! Puss

Would you know my name, if I saw you in heaven?

Igår var det perfekt väder. Det var inte för kallt och inte för varmt, det var alldeles lagom. Runt 20 grader och sol hela dagen. Först var jag och tränade med Norman i lite drygt en timma. Sen åkte jag hem, duschade och åt lite också cyklade jag in till Badhusparken och träffade Amanda. Vi åt glass och myste på. På kvällen åt jag god mat och glass som efterrätt ute på altanen. Senare blev det lite kortspel också.
  Idag är det inte alls perfekt väder. Inte för mig i alla fall. Kanske för någon som ska göra något då sånt här väder är bra. Så idag blir det att vara inne och läsa och kanske kika på en film. Det blir nog bra det med.
  Imorgon åker jag till stugan i några dagar. Kommer nog hem innan helgen i alla fall. Sen blir jag troligtvis hemma hela lovet tills skolan börjar.



Någonting annat roligt är att jag har fått Spotify! Eller det är inte min utan det är Christina som har loggat in på den här datorn så det finns sparat.
Pusshej.

Falkenberg


Sissela, Agnes, Jenny och Stina :)


Yes, rum 1!


Hårplattning på Simon. Han hade jättemycket lockar i vanliga fall, men blev megasöt i platt! Jenny, André, Simon, Emelie och halva Calle. Har ingen aning om vem det är som sitter i fönstret.


André, Joel och Jenny :)


Alla brudar i rum 1 i min, Jenny och Stinas sängar som vi hade slagit ihop :) Till vänster: Linnéa, Jenny, Linnea, Agnes, Stina och Sissela :)


Kvällsaktivitet, fotboll.
Det får bli sista bilden, saknaaaar. <3

Ute och semestrar lite

Efter att jag hade varit hos tandläkaren tidigt på måndag morgon brassade vi hemifrån och mot Lofsdalen och Slagavallen. Vi skulle överraska och hälsa på min farbror och faster som håller på att bygga en stuga där. Som vår tanke var så blev de överraskade. Vi stannade i någon timma och pratade och fikade, trevligt. Sen for vi vidare till stugan och sov där en natt.
  Vi klev upp tidigt nästa morgon och fortsatte mot Sala. Vi bestämde oss för att ta oss en titt i Sala Silvergruva medan vi ändå var där. Vi gick på museum och kikade lite och sen följde vi med en guide ner på 155 meters djup i gruvan. 2 grader kallt var det där nere, men jag frös mest bara om händerna (för ovanlighetens skull) och fötterna.


Sådana hjälmar fick vi ha på oss.
  Vi fortsatte sedan mot Västerås. Där tog vi in på hotellet vi hade bokat rum på, åt och sen gick vi en sväng och utforskade området i stan.
  Dagen efter gick vi runt på stan och shoppade. Jag inhandlade ett par pumps på Myrorna, ett linne på Sisters och böcker på Akademibokhandeln. Eller böckerna är väl inte mina direkt, det var ett erbjudande: köp 4 pocket betala för 3. Så hela familjen valde ut böcker tillsammans. Sedan var det tänkt att vi skulle ha fortsatt ner till Uppsala och bo där en natt, men vi kände att vi inte riktigt hade hunnit med Västerås än, så vi bodde kvar en natt till.


Första gången i mitt liv som jag såg en vild orm. Den simmande i Svartån som rinner genom Västerås, så vi stod på en bro och tittade ut bara och såg en orm kom simmandes. Dock motströms så den försvann längre och längre bort bara. Jag tror det var en Snok eller nåt som pappa sa. För några veckor sen när vi var i stugan var mamma och pappa ute och fick syn på en huggorm i gräset. Usch...


Domkyrkan i Västerås. Vi skulle ha gått in och kollat där, men vi kom mitt i en begravning så det passade inte så bra just då..


Västerås och Svartån. Jag tror det var den där bron vi stod på när ormen kom.
  Igår åkte vi hem. På vägen svängde vi in hos Christinas kompis Lotten och överraskade henne där vi också fick oss lite fika. Var hemma vid niotiden tror jag. Bilresorna var väl lite sega, men som tur var hittade jag min gamla mp3 i någon låda som jag trodde var trasig och att vi hade slängt, men den fungerade! Ja, jag hade en trevlig semestertur i alla fall.

Idag har det inte hänt så mycket. Jag var hos tandläkaren (igen) vid nio och fick min skena som jag ska ha på nätterna och som förhoppningsvis kommer att ta bort mitt knäck-ljud jag har i käken. Sen hjälpte jag syster att städa hennes garderob. På tal om Christina så tog hon bort sina stygn på sin tå imorse också. Det kanske jag inte har berättat? Hon klippte gräset i stugan och skulle flytta bort några stockar som var i vägen då och snubblade till och foten for under gräsklipparen. Hon hade tur i oturen får man nog säga, eftersom hela tån kunde ju ha lostnat. Men hon fick en blånagel, små sår bredvid och ett större och djupare sår längre ner, ungefär vid den här knölen man har alldeles under, som hon då fick åka och sy ihop. Det låter ganska otäckt (tycker jag i alla fall) men på henne lät som att det inte gjorde så ont när det väl hände, mera efteråt.
  Vid tvåtiden åkte jag och hon iväg och sköt lite, kul var det. Och när vi kom hem duschade jag, åt sen pizza och nu sitter jag här. Tror att jag ska sätta mig och läsa lite sen. Men först ska jag nog lägga in några bilder sen Falkenberg. Puss


Där är tån, inplåstrad.

Hemma!

Kom hem från Falkenberg i morse, 06.52, med tåget. Egentligen skulle vi ha varit framme 19.55 igårkväll. Men.... jag och Anton klantade till oss rejält... Det var mest mitt fel, men lite Antons också. Tåget skulle gå från Falkenberg till Göteborg 9.37. Vi kommer dit och tittar på skärmarna där alla avgångar och ankommande tåg står. Jag trodde att båda tavlorna var avgångar och jag trodde då att det skulle komma ett tåg samma tid, fast åka mot andra hållet, till Malmö. Tåget kommer och jag var helt säker på att det var det tåget som skulle till Malmö. Det åker iväg och vi tittar på tavlorna igen och då har tåget som vi skulle ha åkt med försvunnit från skärmen. Alltså skulle vi ha åkt med det tåget. Det kom ju från Malmö och stod därför på ankommande tåg samma tid. Anton hade faktiskt sett att det stod Göteborg på tåget, men inte sagt något till mig. Om han hade gjort det hade vi ju hoppat på på en gång. Så... vi fick ringa lägerchefen, som hade skjutsat dit oss, och han fick komma och hämta oss. Han ringde och pratade med mina föräldrar också fixade de en ny biljett tillsammans som gick 15.38 istället. Så från Stockholm till Östersund åkte vi nattåg. Men hem kom vi och nu sitter jag här!
  Veckan har varit toppen! Vi har haft det väldigt roligt och jag har bara lärt känna nytt folk. Alla var söder ifrån. Det mest norr ut, förutom vi, var från Stockholm. Och bara för att vi sa att vi kom från Norrland så tror de att vi typ bor med renarna i fjällen. Eftersom Norrland tar upp halva Sverige så betyder det inte att vi gör det. Till och med tränarna frågade om det var kallt och om det var snö kvar. Men vi bodde i 9 olika rum, tror det var kring 70 spelare. Jag bodde i rum 1 med 6 andra tjejer från Blekinge, Göteborg och Stockholm. Vi tränade två pass, som var ca 2,5 timma långa, per dag. Men på onsdagen hade vi ett vilopass på eftermiddagen då vi åkte till Skrea strand och badade i havet. Det har väl inte varit så bra väder, men den dagen var det nog bäst väder. Det har väl inte varit kallt eller så utan man har ju kunnat springa i shorts och sånt. Och låten Ayo Technology har vi lyssnat hur mycket som helst på i omklädningsrummen och sånt när vi ska duscha, haha. Så har den liksom hängt kvar i hjärnan när vi har tränat så man har typ gått runt och nynnat på den. Ja, väldigt osammanhängande inlägg det senaste, men jag har haft det mycket bra i alla fall. Jag hoppas verkligen att jag träffar Jenny, Agnes, Sissela och Stina igen! Några bilder kommer kanske senare, men jag har inte hunnit lägga in de på datan än, eftersom när jag kom hem gick jag och la mig vid sju och klev upp vid halv två. Nu har jag duschat och skrivit det längsta blogginlägg jag nånsin har skrivt! 
Pssst, jag saknar min Inez.

Falkenberg

Är nu i Falkenberg. Vi har hur kul som helst! Fast nu blir det sista natten med alla och bara två träningspass kvar imorgon. Det är bara jag och Anton som stannar kvar en natt till eftersom tåget går på lördagmorgon.
  Snart ska vi spela fotboll som kvällsaktivitet. Vi får väl se hur det går... Sen måste jag göra ren mina träningsskor också, jag klev på en kyckling idag i matsalen. Kort och väääldigt intressant inlägg, jag vet! Fast en sak till... jag saknar er där hemma myyycket! Puss

Bye

Jag kom hem från stugan igårkväll, vid åtta någon gång. Det blev en inte så lång visit där, ungefär två dagar. Vi skjutsade först Christina till Bollnäs eftersom hon skulle åka med några därifrån ner till Skövde. Då passade vi andra på att kika i lite affärer. JC hade 50% så jag köpte en vanlig grå kofta. Sen fortsatte vi ner till stugan, Blommaberg. Jag har försökt att vara ute så mycket som möjligt i det fina vädret, men det har inte gått så bra med tanke på alla mygg och broms. Det kliar överallt! Också på natten har vi fönstren öppna, men med myggnät och ändå kommer de och surrar vid öronen när man försöker sova. Ah, det är så enerverande! Vi har en liten teori om att de där myggjävlarna kanske kryper igenom det där myggnätet i alla fall.. Jaja, jag klarade mig åtminstone.
  Snart ska jag hoppa in i duschen tror jag. Nu håller jag på att packa och fixa en massa. Jag åker ju ikväll till Falkenberg och jag hoppas att det blir roligt. Ring och smsa hela veckan, särskillt på tågresorna som kommer typ ta 13 timmar! Hej då!




RSS 2.0