1:a advent



Idag är det 1:a advent och ett sött kusinbarn fyller ett år.

Don't save me when I start to fall

Efter franskaprovet skulle jag, Inez, Moa, Molly och Emelie åka in till Storsjöteatern och titta på en poesisnubbe med niorna. Och det skulle vi göra för att vi hade lyrik och poesi som elevens val förra året då vi läste och lyssnade på honom. Men när vi kommer dit är det knökfullt med folk, typ hela stans nior är där och vi blir utslängda för att vi är åttor och egentligen inte för vara där, men som jag fattade så hade våra lärare fixat så att vi också skulle ha fått varit där. Inte ens alla nior från våran skola fick inte vara där för att det inte finns tillräckligt med plats. Riktigt dåligt, verkligen! Så nu trodde typ alla som satt där att vi skulle vara lite tuffa och försöka komma in där även fast vi inte fick, men så var icke fallet. Om det var nån som skulle ha fått varit där var det väl ändå vi, vi som visste vem han var!!!
  Vi gick på Donken och Törnes istället och åt lunch innan jag, Moa och Molly åkte tillbaka till skolan och Inez och Emelie åkte till badet.

Imorgon är det konfa och sen ska vi ta en fika tillsammans på stan. Nu ska jag äta middag, tacos, och ikväll blir det nog Idol! Ciao.

One more time

Vi hade salskrivning idag, 200 minuter hade vi på oss. Jag hade rubriken Att vara tonåring och jag tror att det gick ganska bra idag. Ganska skönt att bara vara hemma och ta det lugnt nu ikväll. Nu är det två ganska softa dagar kvar och sen är det helg igen. Och första advent. Tiden går fort.


Hur ska man göra?

Igår kom Inez hit så vi gjorde klar födjupningen, väldigt skönt att det är inlämnat och klart nu. Självklart satt vi och pratade annan strunt också!
  Det har inte hänt så mycket idag på skolan, dagen har gått ganska fort (även om den inte är slut än). Men jag tänkte bara informera er med ett mycket intressant inlägg innan jag börjar tittar på Guds tre flickor!


When your heart breaks

Den här dagen har gått riktigt fort faktiskt. Först hade vi franska och sen slöjd då vi fick gå tjugo minuter tidigare för att vi skulle hinna äta innan vi skulle ta bussen till badet. Och badet gick också bra, trots jag inte var så sugen på att åka dit. Mamma kom och hämtade vid två då vi slutade så vi åkte direkt och vaccinerade mig. Det var ju tänkt att jag skulle ha gjort det i tisdags, men när vi kom dit var det jättelång kö och jag skulle ju på träning därefter så vi struntade i det och tog det nu istället. Än så länge har jag inte ont. Fast det kan ju bero på att det bara var typ en timma sen jag tog den. Jag hoppas att jag inte blir så dålig eller nåt.
  Mamma håller på att göra en lussebullsdeg nu, så ikväll blir det nog lussebullbak! Det känns helt konstigt att det redan är första advent nästa söndag!


I want you to want me

Första lektionen hade vi prov i fysik, akustik. Det kändes som att det gick bra, så jag hoppas på det! Lektionen efter fick vi tillbaka so-provet om vatten som vi hade i fredags och jag är nöjd med resultatet. Annars har det inte hänt något speciellt.
  Morfar fyller år idag så innan vi ska åka dit och fika ska jag vaccinera mig. För säkerhetsskull ber jag de ta den i vänster arm så jag åtminstone kan skriva imorgon! Också kanske jag drar iväg och tränar ikväll, vi får se.

Imorgon är det nån grej i Stora kyrkan för typ alla konfirmander. Så eftermiddagen och kvällen kommer spenderas där. Bye!

Saturday and sunday

Jag var och kikade på Truppcupen i Sporthallen med Inez igår. Det var väldigt roligt, jag gillar att titta på gymnastik. Jag är nog en sån som gillar att titta på. Sen blev jag också bjuden på god middag hemma hos Inez. Efter maten kikade vi på film; Wallander, Tjuven och hade det trevligt.



Idag var jag lite seg på morgonen, det brukar bli så när jag ska duscha. Strax efter ett åkte vi in till Gövikenhallen för att säga hej då till Christina som hade varit på tävling sedan åtta i morse.
  Sen har jag inte gjort så mycket. Jag ska nog äta snart och sen blir det kanske lite plugg. Ciao!

I'm walking on sunshine

Äntligen är det stora provet över! Vi hade prov på vatten idag och förhoppningsvis gick det väl ganska bra. I övrigt är det nog inget speciellt som har hänt. Igår på träningen hade jag nya gummin på, så tack till Alex, Ebbas bror!
  Just nu sitter jag och lyssnar på musik. Ikväll vet jag inte vad jag ska göra, Krickilinus kommer hem så det kanske blir att umgås lite med henne. Guuuud vilket intressant inlägg måste jag säga, så hejdå!

It's cold outside










All these voices

Igår efter skolan var jag på stan med Inez och Elin. Vi fikade på Tehuset och gick en runda på stan också, trevligt var det.
  Halv sju träffades jag, Moa och Inez på Hemköp och köpte lite gott och gick sen hem till Moa. Vi tittade på OC och pratade och så. Det var trevligt det med, vilket resulterar till att hela min dag igår var trevlig!

Idag på förmiddagen har jag haft konfa. Den började kl 10 och slutade 13, men eftersom det var jag och Amanda som blev diskare den här gången så tog det lite längre tid att komma hem.
  Nu sitter jag och skriver på engelskan, försöker i alla fall.


Hold my hand

Jaha. Då har man gått på en förkylning med snor, halvtjock hals, lite hosta och sånt där som är jättemysigt att ha. Det är lag-DM i Ås ikväll, men eftersom jag är så pass förkyld orkar jag inte vara med. Vi körde en lek idag på skolan, "Famlijen håll-igång". Efter den var jag typ helt slut och jättetrött. Jag har inte sovit så bra inatt heller, har bara legat och vridit mig så att snoret ska vara jämt fördelat och man kan andas... Jag hoppas att jag slipper febern, även om det känns som att jag har det vissa stunder.

Det känns väldigt skönt att inte ha något prov eller nån läxa tills imorgon. Vanligtvis brukar vi ha franska och veckoprov, men inte imorgon. Jag tror även att vi har bytt läxdag till på tisdagar istället om jag inte minns fel.
  Nu ska jag lägga mig på sängen och läsa lite. Sen blir det pannkaka till middag!

The capital of Sweden

Ja, jag har ju varit i Stockholm i helgen. Huvudorsaken att vi åkte dit var ju att jag skulle tävla i Ängby, Vällingby, men det blev ju lite annat också. Medan jag var i Vällingby och spelade var Christina på tävling i Uppsala och mamma och pappa drog på shopping i Barkaby på outlet. Det var en rolig tävling jag var på, för det var massor med folk från andra länder och typ alla som var med på tävlingen var duktiga spelare. Och jag gillar ju att möta spelare som är bättre än mig, så det var ju bra för mig! Jag fick möta en tjej från Venezuela, en från Norge och en från Lekstorp här i Sverige. Jag fick också se J-O Waldner spela där för första gången! Strax efter att vi ätit lunch kom mamma och pappa tillbaka och vi åkte med tunnelbanan till Centralen och sen till Stadion där vi bodde på hotell. Vi duschade och fräschade till oss lite och gick sen ner och åt middag. Runt sju kom taxin och hämtade upp oss för att sedan ta oss till Djurgården och Cirkus, där vi såg Cats. Det var jättebra och alla var så duktiga på att sjunga och dansa. Och vig var de också, jag satt och tänkte på Inez! 
  Det blev söndag och det väntade shopping idag. Jag gick runt med Ebba och Sofie, men tyvärr så hittade jag ingenting. Det enda som jag fick med mig hem från Stockholm var en typ munkjacka som mamma köpte till mig i Barkaby och nya gummin till mitt racket, haha. Men det var en trevlig stadsrunda. Vi såg tre kändisar också, Hanna Hedlund, hennes syster Lina och Salem Al Fakir. Eller vi vet inte riktigt om det var han eller om det var hans bolibompabrorsa Nasim eller vad han nu heter, de är rätt lika varandra tycker jag.
  Tåget hem gick kl 16 så vi åt på någon restaurang vid halv tre-tiden. Resan hem var dryg, jag hade huvudvärk (vilket jag hade haft hela dagen), mådde lite illa ibland (vi åkte X2000 baklänges...) och var trött. Jag ville bara vara hemma efter en timmes åkning!

Idag efter skolan åkte jag, Moa M, Inez, Elin och Moa P in på stan och fikade och efter det gjorde vi ett försök att plugga på biblioteket, men insåg att vi inte visste vad vi skulle skriva om och hur mycket så då kände vi att det var lika bra att vänta och prata med Thomas så vi vet lite mer. Mellan fikat och biblioteket sprang jag och Inez in på HM och hon köpte en halsduk och en mössa.
  Nu sitter jag här och ska nog börja skriva fördjupningen på datorn. Lite senare funderar jag på att ta en kopp varm choklad eller nåt annat smarrigt, vi får se.

RSS 2.0