Don't stop me now

Nu är onsdagen över igen, så skönt. Nu väntar två ganska roliga dagar och sen på fredagen åker jag på konfaläger till Jänsmässholmen, fun. Hade engelska förhör och mattediagnos idag. Båda gick nog bra. Också ska jag och mina två kära vänner Inez och Elin sjunga "Waltzing Matilda" som muntlig presentation i engelska om en vecka. Vi har redan börjat öva och vi kommer vara så jävla duktiga!
  Nu har jag suttit och renskrivit lite på min uppsats. Snart är det mat och sen sticker jag nog upp till Anna under kvällen. Och för ett tag sen fick jag reda på att jag ska till hälsocentralen imorgon och ta något blodprov och se om de kan komma fram till vad som är fel med mig när jag blir sådär konstig och kräks och håller på. Eller om det ens är något fel på mig, jag kanske är helt normal och ska hålla på och kräkas var och varannan vecka?

Kyla

Dålig uppdatering, jag vet. Men jag har inte orkat. Om ett tag ska jag äta mat och sen sticka iväg och träna. Okej, klockan var typ bara fyra, så det är nog en timme kvar innan det är mat. Men då hinner jag säkert klämma in lite plugg också. Jag har en plan att gå och lägga mig typ klockan nio ikväll. Inte för att jag tror att jag kommer vara så mycket piggare imorgon när jag ska kliva upp, utan mera bara för att få sova lite mer.



Imorgon är det onsdag, den sega och tråkiga dagen. Men efter skolan tror jag att jag kanske skulle träffa Anna en sväng. Det var väldigt länge sen vi sågs, så det vore kul. Men eftersom hon är ganska upptagen så får vi se hur det blir. Apropå ingenting så har det blivit väldigt kallt och blåsigt de senaste dagarna (om ni inte visste det alltså). Hejsvejs!

14.18

Nej, nu kändes det som att det var dags att skriva ett litet blogginlägg. Det var ett tag sen sist. I torsdags kräktes jag och var hemma från skolan igen. Som tur är så har vi telefontid på måndag med en sjuksköterska. Men igår var jag på skolan. Vi hade veckoprov och jag tror att det gick ganska bra. Efter skolan åkte vi in till stan och fikade jag, Inez, Moa, Elin och William. Efter fikat drog William och vi andra fortsatte en runda på stan. Vid halv fem drog jag och Inez hem till henne. Efter en liten stund gick vi upp på Pizzeria Oden och beställde pizza, som vi sedan åt upp medan vi tittade på Twilight. Det var ganska länge sedan jag såg den. Sunes jul sattes på efteråt och runt halv elva, elva kom mamma och hämtade mig. Jag hade en mycket mysig dag och kväll igår, tack!

Christina har nästan precis kommit hem, men snart ska hon iväg och skjuta mörker och vi andra ska nog åka på Ica Maxi och handla lite. Jag har inte varit där ännu, så det kan bli intressant. Pusshej!

MäärBäär












Djungelbarn

Igår var jag ju på konfirmation. Det var riktigt roligt med åtta trevliga människor som vi är. Efteråt var jag bara hemma, läste lite, tittade på tv och var ute och fotade en sväng också.
  Imorse gick jag upp strax före tio, åt frukost och gjorde mig iordning. Kvart i elva gick jag upp till järnvägen och mötte Lisa så vi hade sällskap till kyrkan där vi började med gudstjänst. Sen fikade vi, pratade om allt möjligt, bl a lägret till Jänsmessholmen om två veckor och tog foton.

När jag kom hem var mormor och morfar här och fikade. De hade tagit med sig filmen Män som hatar kvinnor, men jag är inte så filmsugen just nu så jag får se den någon annan dag, till helgen kanske. 
  Nu orkar jag inte läsa något mer om Norden, det bara att hoppas att det kommer gå bra imorgon på provet. Nu tror jag att jag ska fortsätta läsa den nya boken jag började på igår, Djungelbarn. Pussis

Fredag 18 september

Då har man varit hemma från skolan in två dagar p.g.a. magsjuka, igen... Eller vi tror inte att det är någon magsjuka egentligen, för det är ingen i min omgivning som har smittats någon gång. Mamma börjar tro att det kanske är någon allergi som håller på att utvecklas. För det är bara en dag jag är dålig i magen, kräks och sånt, och sen är det bra igen. Jag hade det tre gånger på lite mer än en månad i våras, en gång när vi nu skulle börja skolan också nu igen. Jag tror att mamma skulle ringa till hälsocentralen på måndag och se om de kanske vet vad det är för fel eller om jag kan komma dit och göra något allergitest. Det är lite läskigt faktiskt, och jobbigt... Men jaja, nu är jag så gott som frisk igen och jag har precis duschat. 



Ikväll ska jag nog ta det lugnt och titta lite på tv med pappa, mamma har åkt på någon middag med jobbet.
  Imorgon är det första konfirmationsträffen, det blir nog roligt! Och förresten fyller min kusin Alicia 1 år idag, grattis! Puss.

I don't really know what happend

Onsdagen är över. Det är den dagen som är segast och tråkigst på hela veckan. Det beror nog på att vi har så långa lektioner. Vi hade någon såkallad "checkpoint" idag på engelskan. Det gick väl lite sisådär, men jag hoppas jag blev godkänt.
  När jag kom hem började jag och mamma leta mönstret till mina rönnbär jag ska göra på slöjden. Vi hittade det inte, så det var bara att börja rita av kudden på bakplåtspapper. Det var segt och jag fick ont i nacken. Jag ritade klart rönnbären, men jag har "Rönnbär" kvar, förutom R:et som är klart. Jag hoppas det blir bra. Sen åt jag mat, duschade och började läsa lite om Norden. Vi har prov på fredag, jag hoppas det går bra!
  Mamma och pappa är på föräldramöte. Våra lärare säger säkert: "Era barn är så stökiga, sover dåligt och äter för lite!" Det har de sagt på typ varenda... Men nu ska jag gå och torka håret för att sedan försöka platta det. Hejsvejs!

No need to say goodbye











Nu ska jag gå över till grannen och se om de vill köpa min sista plastpåseförpackning. Sen blir det raka vägen till duschen.

GRATTIS!

Stort grattis till min nu 17-åriga syster! Jag älskar dig.



Idag har det varit fullt hus hos oss, vilket det inte brukar vara så ofta. Det var Christinas skyttekompisar som var fem stycken, vi i familjen (4), mormor, morfar, farmor, moster + två kusiner, morbror och Fia + 1 kusin. Men vi har haft det trevligt, ätit god mat och efterrätt. Jag kanske inte har varit världens piggaste, men jag tog mig in i duschen i morse vilket gjorde att jag blev lite piggare. I min näsa har jag ton med snor och jag är ganska trött, annars är det bra. Det var nog väldigt bra att jag inte åkte till Söderhamn i alla fall. Igår hade jag feber, hade ont i halsen och snorig. Halsen är bättre idag, men jag har istället ont i nacken, vilket jag också får när jag får feber. Min sjukprocess är ganska enkel: Det börjar med att jag får ont i halsen, nästa dag har jag feber och är snorig, och dagen efter den har jag ont i nacken. Så, jag är inte särskillt förvånad. Jag hoppas att jag kan sova lite bättre inatt, åtminstone kunna andas...
  Nu ska jag gå och titta på Kändisdjungeln. Puss 



En söt kusin

Damn it

Fan. Inget träningsläger blev det för mig. Jag ville ville ville! Men jag kände ändå att jag inte skulle orka. Och tänk om jag hade blivit ännu sämre imorgon så känns det lite onödigt att åka dit och betala 500 spänn för att ligga på en luftmadrass. Jag har typ ont i hela halsen, ända upp till öronen och är ganska trött, så både jag och mamma tyckte att det var bäst att stanna hemma. Som tur är kommer det fler lika dana läger! Jag får ha den här helgen till att krya på mig så gott det går. Jag hoppas att jag är någorlunda frisk tills på lördag för då fyller ju systeryster 17 år! På tal om Christina så fick hon sina skolfoton idag. Alltså, vi kommer typ få våra i december, det fick vi förra året... Orättvist!
  Idag var HKK-läraren borta så vi hade typ 3 timmars håltimme, fast lunch där emellan. Jag, Molly, Moa och Saad spelade Blokus innan lunch och Vilda gester efter, fast då kom Amanda också efter en stund. Nu ska jag lägga mig i soffan och sätta på en film. Puss

Den nionde september år tvåtusennio.

Hej och hå. Jag tänkte bara skriva ett snabbt inlägg innan jag går och lägger mig. Förhoppningsvis åker jag till Söderhamn imorgon på träningsläger. Jag har nämligen ont i halsen, så om jag får feber imorgon så åker jag nog inte, men jag hoppas på det bästa att halsonten går över!
  De senaste dagarna har det väl hänt lite saker, bl. a. skolfoto, fika med tjejer, träning och ja skola. Men som sagt, om jag åker till Söderhamn imorgon blir det inget mer bloggande för mig den här helgen. Jag kommer hem på söndag, Bye!


19.09

I fredags åkte jag in till stan och mötte Inez och Elin. Vi fikade på Tehuset och sen åkte vi hem till mig och bara pratade och så. Elin gick hem medan jag och Inez fixade mat. Christina kom också hem där på kvällen. Men tidigt nästa morgon for hon tillbaka till Strömsund igen, via cykel. Inez åkte hem i nån timma och duschade och så och sen kom hon tillbaka. Vi tittade på Underbara älskade och efter vi hade ätit, Som man bäddar. Lite senare drog vi upp på OK, vi var lite godissugna.
  I morse gick vi upp och åt frukost efter att vi vaknat och strax efter det tittade vi på Saw som vi spelade in i går. Jag tyckte att det var en bra film. Inez hade sett den några gånger innan det också. Lite efter att filmen var slut åkte hon hem och jag satt kvar framför tv:n och började kolla på Mitt stora feta grekiska bröllop, som jag har sett ett antal gånger innan, men som jag tycker är bra. Sen blev det tacos till middag och nu är jag nyduschad. Nu ska jag ta och plugga lite grann. Au revoir!


Forsaleden

Ja, det har varit riktigt roligt! Vi gick från början av Forsaleden (tror jag) till Åkerviken, alltså ungefär 7 kilometer. Vi stannade tre gånger på vägen, fikade, badade (inte jag), åt lunch och så. När vi kom fram slog vi upp tältet jag, inez och elin. Senare gjorde lärarna upp en eld så vi grillade hamburgare till middag. Sen satt vi vid elden ett bra tag jag och Inez och sen var det lite folk där hela tiden. Karin lånade mitt Trangiakök för hon skulle koka lingonsylt vi skulle ha till kolbullarna senare under kvällen. Tre liter sammanlagt kokade hon och Inez fick bli lingonvevare. Hon satt med en stor kastrull i knät och rörde om tills den svalnat och skulle då bli lite tjockare. Hon satt där i typ 2,5 timma kanske. Medans var vi andra med i en tävling där vi var grupper om fyra och skulle leta i skogen efter ved som var torr och död. Tyvärr fick inte min grupp något pris. Lite senare blev det mörkt och Bengt och Thomas grillade kolbullar i stugan. Mmm, så gott det var! Och tillsammans med lingonsylt blev det ännu godare!
  Runt halv tolv, tolv skulle vi vara inne i våra tält. Jag, Inez och Elin låg och lyssnade på pojkarna som sjöng så vackert i tältet bredvid ett tag. Sen tror jag att jag somnade och vaknade av att några kom och skrek jättehögt utanför vårat tält. Elin gick ut, medan jag och Inez ville ligga ett tag till. Jens kom lite senare och sa att den som ville ha havregrynsgröt fick komma ner nu. Så jag och Inez pallrade oss ner och åt. Efter det rev vi våra tält och skulle sen hålla på med våra egna aktiviteter som vi planerade under våren. A-klassen gjorde B:s innan vi åt korv till lunch och sen gjorde B-klassen A:s efteråt. Runt två kom Inez mamma och skjutsade hem oss. Jag blev alldeles slut och sov ute på altanen och sov i typ två timmar.

Idag ska jag nog vara med Inez och Elin. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra, men det blir nog bra! Puss

You try untill you can't

Sista skoldagen för den här veckan är över. Yesyesyes, imorgon drar 8A och 8B på Lugnviksskolan till Forsaleden. Jag har aldrig varit där, men jag har hört av många att det ska vara fint där. Jag hoppas och tror att det kommer bli riktigt roligt. Själv ska jag tälta med Inke och Elin, det blir nog mys. Så nu ikväll måste jag packa och ställa fram allt, så allt är klart. Nu ska jag snart åka och handla det jag behöver med mamma.



Förresten, pappa var på ÖGIF-möte igår. Efter yrans arbete så hade de lottat bland de som var med och dragit mig som vinnare, så pappa kom hem med ett presentkort på Intersport på 500 kr! Och en annan rolig nyhet är att jag och Ebba ska få vara med i ÖGIF:s serielag för tjejer. Ciao

RSS 2.0